فوتبال در قاب دیپلماسی فرهنگی 

18:40 - 22 بهمن 1402
کد خبر: ۴۷۵۹۳۶۱
فوتبال در قاب دیپلماسی فرهنگی 
رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران -قطر با بیان اینکه فوتبال به عنوان محبوب‌ترین ورزش جهان، قدرت فراوانی در پیوند زدن مردم از تمامی نقاط کره زمین دارد، گفت: بازی‌های فوتبال آسیایی، مانند بسیاری از رویداد‌های ورزشی بین‌المللی دیگر، مکانی را برای همبستگی و صلح بین ملت‌ها فراهم ساخت.

خبرگزاری میزان - علی بختیاری، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران -قطر گفت: فوتبال به عنوان محبوب‌ترین ورزش جهان، قدرت فراوانی در پیوند زدن مردم از تمامی نقاط کره زمین دارد. این ورزش، به‌عنوان یک زبان جهانی، مردمی با پیشینه‌ها و باور‌های متفاوت را در مسیر همدلی و شور ورزشی گرد هم می‌آورد، بی‌آنکه تفاوتی در نژاد و ملیت آن‌ها باشد.

وی افزود: نقش فوتبال در پروراندن صلح و همزیستی مسالمت‌آمیز به خوبی در تجربه برگزاری بازی‌های آسیایی در قطر قابل مشاهده بود. این رویداد، نه تنها به عنوان یک مسابقه ورزشی، بلکه به منزله‌ی یک سکوی رایزنی فرهنگی میان کشور‌ها عمل کرد. با گردهمایی ورزشکاران و هواداران از کشور‌های گوناگون در این رویداد بزرگ، فوتبال توانست زمینه‌ساز آشنایی و تفهیم بهتر میان ملت‌ها شود.

بختیاری ادامه داد: ورزش‌ها، به‌ویژه فوتبال، سرگرمی‌هایی هستند که نتایج آن‌ها به موقعیت جغرافیایی و سیاسی بستگی ندارند. در نتیجه، حس مشترکی از هیجان و پیروزی، یا حتی شکست را در میان هواداران مختلف ایجاد می‌کنند. این همان چیزی است که در بازی‌های آسیایی در قطر شاهد بودیم، که چگونه حس مشترک فوتبال می‌تواند موانع را بردارد و کشور‌ها و فرهنگ‌های مختلف را در فضایی مملو از شادی و شور به هم نزدیک‌تر سازد. قابلیت دیپلماسی ورزشی فوتبال، آن را به ابزاری مؤثر برای ارتقاء صلح و دوستی جهانی تبدیل کرده است. هم‌آوایی و شور مشترک در استادیوم‌های پر از تماشاگر، یادآور این واقعیت است که افراد، صرف‌نظر از اختلافاتی که ممکن است داشته باشند، هنوز می‌توانند در کنار یکدیگر به ستایش لحظات ورزشی بپردازند.

رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران -قطر اظهار کرد: از روابط دیپلماتیک که همراه با میزبانی این رویداد‌های ورزشی به وجود می‌آیند تا برنامه‌های فرهنگی که برای ایجاد درک و احترام متقابل طراحی شده‌اند مانند آنچه در برنامه‌ی (مرحبا آسیا) شاهد هستیم، فوتبال را می‌توان به عنوان یک سازنده صلح وارزیابی کرد. به این ترتیب، بازی‌های آسیایی که در قطر برگزار شدند، تجربه‌ای آموزنده و ارزشمند در تاریخ ورزش جهان ایجاد کردند. رویدادی که به ما می‌آموزد ورزش همچنان می‌تواند به عنوان یک نیروی مثبت عمل کرده و برای حل و فصل مشکلات بشری، زمینه‌های دیپلماتیک و صلح‌آمیز را ایجاد کند.

وی گفت: بازی‌های فوتبال آسیایی، مانند بسیاری از رویداد‌های ورزشی بین‌المللی دیگر، مکانی را برای همبستگی و صلح بین ملت‌ها فراهم ساخت. این رویداد‌های ورزشی فرصتی را برای مردم از سراسر جهان فراهم ساخت تا با یکدیگر دیدار کنند، فرهنگ یکدیگر را بیاموزند و بر اساس مشترکات خود ارتباط برقرار کنند. از طریق این رقابت‌ها، ورزشکاران و طرفداران از سراسر دنیا یکدیگر را بهتر می‌شناسند و احترام متقابل را تقویت می‌کنند. آن‌ها یاد می‌گیرند که با وجود تفاوت‌های فرهنگی، همه انسان هستند و می‌توانند با هم به خوبی کنار بیایند.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *